Головна » Новини » Курси вихователів-наставників та вихователів груп продовженого дня

Курси вихователів-наставників та вихователів груп продовженого дня

     З 9 по 20 серпня 2010 року в Кіровоградському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського пройшли курси підвищення кваліфікації вихователів-наставників та вихователів груп продовженого дня гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл та навчально-виховних комплексів.
     Програму курсів розроблено згідно з нормативними документами Міністерства освіти і науки України з урахуванням державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти. Вона складається з трьох модулів: соціально-гуманітарного, професійного, діагностико-аналітичного. Науково-теоретична і методична підготовка спрямована на підвищення загальнокультурного, фахового рівня, розвиток творчих можливостей педагогів. Особливу увагу приділено професійному модулю, в якому розглядаються проблеми сучасної методики виховної роботи, педагогічної інноватики, основні вимоги до проведення заходів, науково-методичного забезпечення роботи вихователя, передбачено педагогічну практику слухачів на базі НВК «Ліцей – загальноосвітня школа І-ІІ ст. – дошкільний навчальний заклад «Вікторія П».
     У варіативній складовій професійного модуля запропоновано спецкурси для розширення та поглиблення знань і вмінь вихователів.

Науковий керівник курсів – Л.В.Корецька, директор інституту. За проведення курсів відповідала кафедра педагогіки і психології інституту (завідувач – доктор педагогічних наук Н.А.Калініченко, куратор курсів – старший викладач О.Е.Жосан).
     Особливою ознакою цих курсів була ціла низка заходів на базі громадського товариства «Православна просвіта» (голова правління – Євген Бахмач), де відпрацьовувалися важливі питання формування соціальної та моральної компетентності школярів засобами співпраці школи з громадськими організаціями.
     Слухачі мали велику культурно-просвітницьку програму (екскурсії по історичних місцях Єлисаветграда-Кіровограда, до Свято-Миколаївського монастиря с. Лебедин Черкаської області та Єлисаветградського Спасо-Преображенського собору, які стали можливими завдяки старанням активістів товариства «Православна просвіта» Антоніни Павловської та Ангеліни Несен).
     Слухачі в анкетах вихідного діагностування високо оцінили зміст, форми, методи й результативність проведення курсів, висловлювали подяку адміністрації інституту за відмінне матеріально-технічне та організаційно-методичне забезпечення їх проведення. 90% слухачів оцінили курси від 10 до 12 балів (за 12-бальною шкалою). Решта слухачів – від 7 до 10 балів.

Інформацію підготував О.Жосан

 


Коментарів немає