Головна » Новини » Комірний Олександр Іванович

Комірний Олександр Іванович

   Народився 1 лютого 1963 року на Черкащині. У 1984 році закінчив історичний факультет Кіровоградського педагогічного інституту ім. О.Пушкіна і з того часу працює в місті Гайвороні.
   Був переможцем обласного конкурсу «Учитель року-1999», визнаний лідером районної рейтингової програми «Люди Побужжя», обирався делегатом ІІ Всеукраїнського з’їзду педагогічних працівників. Керівник районного методичного об’єднання вчителів історії, має звання вчитель-методист, Відмінник освіти України, активний учасник обласних та районних краєзнавчих конференцій, семінарів та педагогічних читань. Постійний автор публікацій у газетах і журналах на педагогічні та краєзнавчі теми.
   Його творчий пошук у праці є гарним прикладом для учнів, багато з яких ставали переможцями або призерами обласних та всеукраїнських олімпіад і конкурсів з історії, краєзнавства та правознавства. Окремі роботи учнів публікувалися історичних збірниках учнівських творі України.
   Олександр Іванович найбільш плідно працює у царині досліджень процесів розвитку капіталізму у південно-східному Поділлі після 1861 року, зокрема – становлення і розвиток цукроваріння, започаткування і будівництво залізниці тощо. Його дослідницькі матеріали входили до збірників обласних науково-практичних історико-краєзнавчих конференцій.
   Особливо успішною виявилась співпраця О.І.Комірного з визнаним краєзнавцем О.А.Павличуком, підсумком якої стало видання книги «Гайворонщина – перлина Подільського краю», за яку вони удостоєні обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова.
За книгою: Янчуков С.М. З іменем Володимира Ястребова. – Кіровоград: Центрально-Українське видавництво, 2005. – 180 с.


Коментарів немає