Головна » Новини » Вітаємо Вас з Днем української писемності та мови!

Вітаємо Вас з Днем української писемності та мови!

 

 9 листопада за православним календарем – день преподобного Нестора Літописця, святого, який залишив нам найдавнішу писемну пам’ятку Київської Русі. Ми в Україні відзначаємо цей день як свято писемності та мови, як свято духовності українського народу, яке запроваджено Указом Президента України у 1992 році на знак затвердження великого національного надбання, коштовного скарбу, який поєднує досвід, мрії і надії мільйонів людей, подвижників українського слова.

Мова — це нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління й об’єднує минуле і прийдешнє. Це – спадкоємність не лише в межах роду, а й народу. Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але, ми впевнені, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною свого народу, його історії і культури. Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. 

Бажаємо Вам зберегти й утвердити українську мову, виплекану нашими пращурами, адже вона створює індивідуальне обличчя країни і нації.


Коментарів немає