Головна » Новини » Відбувся семінар вчителів фізичної культури

Відбувся семінар вчителів фізичної культури

         На запрошення відділу освіти Голованівської райдержадміністрації 17 листопада навчально-методичним кабінетом фізичної культури та захисту Вітчизни Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського спільно з районним методичним кабінетом (завідувач – Міщенко Василь Сергійович) проведено семінар вчителів фізичної культури району з проблеми «Викладання фізичної культури в 5 – 11 класах за новими програмами».

 

     Програмою семінару передбачено проведення відкритих уроків фізичної культури на базі Голованівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Т.Г.Шевченка. Уроки з теми «Гімнастика» провели Мирошниченко Вадим Миколайович та Молдован Наталія Вікторівна. 
     Уроки мали належну моторну щільність та інтенсивність навантаження на фоні постійного контролю вчителями стану серцево-судинної системи учнів. Заняття проведено на належному методичному рівні, з використанням наявного оснащення для розвитку основних рухових якостей учнів, застосовувалась диференціація навчальних завдань, метод колового тренування, раціональні методи організації навчальної діяльності учнів. Під час проведення занять під постійною увагою вчителів знаходяться основні фізичні якості учнів – витривалість, сила, та ін. Приділяється належна увага вправам, що зміцнюють і розвивають правильну поставу дітей, розвивають спритність і витривалість, забезпечують індивідуальний підхід до дітей залежно від віку і статі. Учителі постійно інформують школярів про руховий режим, правила безпеки тощо.
     Після проведення уроків вчителі провели самоаналіз проведених уроків. Вчителі фізичної культури Мінаєва Юлія Іванівна – Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. імені Т.Г.Шевченка, Берловський Дмитро Никанорович Наливайківська ЗШ І-ІІ ст. та ін. провели глибокий аналіз поведених уроків та поділились власним досвідом роботи з колегами.
     Завідувач навчально-методичного кабінету фізичної культури та захисту Вітчизни Коробов М.Г. виступив з детальним аналізом впровадження нових програм з фізичної культури для учнів 5 – 9 та 10 – 11 класів загальноосвітніх шкіл та відповів на численні запитання колег щодо організації та проведення навчально-виховної роботи з фізичної культури в закладах освіти.

 

  


Коментарів немає