Головна » Новини » Всеукраїнський науково-практичний семінар

Всеукраїнський науково-практичний семінар

    З 7 по 8 грудня 2011 року слухачі проблемної лабораторії КОІППО брали участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі з проблеми «Науково-методичне забезпечення діяльності освітніх округів в умовах реформування освітньої галузі». Семінар проходив у рамках роботи Всеукраїнської школи новаторства керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників.

     Організаторами заходу виступили Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з Університетом менеджменту освіти НАПН України. 
     У роботі семінару брали участь: В.Олійник, ректор Університету менеджменту освіти НАПН України, І.В. Вєтров, начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, М.А. Віднічук, ректор РОІППО, Н.В. Любченко, директор Науково-методичного центру координації закладів післядипломної педагогічної освіти, регіональних та міжнародних зв’язків ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України, Н.А. Мельник, завідувач кабінету координації методичної роботи РОІППО.
     На пленарному засіданні були заслухані питання: «Післядипломна освіта та безперервний професійний розвиток педагога в умовах реалізації Національної стратегії розвитку освіти України на 2012-2021 роки», «Створення освітнього середовища для реалізації нахилів і здібностей дитини в умовах освітніх округів», «Науково-методичний супровід упровадження профільного навчання в освітніх округах: функції та завдання інституту післядипломної педагогічної освіти», «Модернізація системи науково-методичної роботи з педагогічними працівниками в освітніх округах», «Особливості соціально-педагогічного супроводу учнів, педагогів, батьків в умовах освітнього округу».
Учасники семінару ознайомилися із досвідом роботи педагогічного колективу Володимирецького районного колегіуму – базового закладу освітнього округу з проблеми «Управління інноваційним закладом в умовах упровадження дистанційного навчання в освітнє середовище навчально-виховного закладу в сільській місцевості» (директор Остапенко А.Ф.). На базі закладу було представлено роботу педагогічних майстерень вчителів та експрес-портрет колегіуму: бібліотечно-інформаційний центр, навчальні кабінети, методичний кабінет, кімната психологічного розвантаження, виставковий центр декоративно-ужиткового мистецтва.
     Презентація освітнього округу №2 Сарненського відділу освіти передбачала фрагмент засідання ради директорів базових опорних закладів з проблеми «Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників, підвищення результативності та якості навчально-виховного процесу завдяки запровадженню нових педагогічних технологій та методик». А також фрагменти творчих лабораторій вчителів Сарненського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум» імені Т.Г.Шевченка: хореографія, перукарська справа, образотворче мистецтво, польська мова.
     На завершення семінару відбулися методичні дебати щодо науково-методичного та організаційного забезпечення діяльності освітніх округів в умовах реалізації Національної стратегії розвитку освіти України на 2011-2012 роки. На обговорення були винесені питання:
     – роль ОІППО у науково-методичному забезпеченні освітніх округів, координації діяльності базових закладів освітніх округів в умовах профільного навчання;
     – сучасні підходи щодо організації науково-методичної роботи в освітніх округах в умовах єдиного інформаційно-освітнього середовища;
     – створення сучасних окружних інформаційно-методичних центрів як основи для формування і розвитку конкурентоспроможного педагога.
     За наслідками роботи науково-практичного семінару буде видано збірник із матеріалами та практичними рекомендаціями щодо науково-методичного забезпечення діяльності освітніх округів в умовах реформування освітньої галузі.
     Учасники семінару висловлюють щиру вдячність організаторам заходу, начальникам відділів освіти райдержадміністрацій, завідувачам та методистам методичних кабінетів, директорам навчальних закладів, педагогічним працівникам Рівненщини.
     Особливо вдячні Корецькій Л.В., директору КОІППО імені Василя Сухомлинського за надану можливість бути учасниками Всеукраїнського науково-практичного семінару.

     Кірішко Л.М., методист центру координації діяльності методичних кабінетів (центрів) та методичної роботи з педагогічними кадрами

 

 


Коментарів немає