Головна » Новини » Випускник ліцею інформаційних технологій Олександрійської міської ради Кіровоградської області Степан Паламарчук виборов срібну медаль

Випускник ліцею інформаційних технологій Олександрійської міської ради Кіровоградської області Степан Паламарчук виборов срібну медаль

    Випускник ліцею інформаційних технологій Олександрійської міської ради Кіровоградської області Степан Паламарчук виборов срібну медаль на XXI Міждународній олімпіаді школярів з інформатики (МОІ), яка відбулася у місті Пловдив (Болгарія) з 8 по 15 серпня 2009 року.
   Першу вагому перемогу Степан здобув у шостому класі – вперше став призером Всеукраїнської олімпіади з інформатики.  
    Міжнародні учнівські олімпіади з інформатики проводяться з 1989 року. Україна бере участь в Міжнародних Олімпіадах з інформатики з 1992 року.
 
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 Представники Кіровоградської області брали участь у п’яти Міжнародних олімпіадах з інформатики. Вперше у 1994 році Лютко Павло, учень середньої школи № 8 м.Кіровограда представляв Україну на VI МОІ у передмісті столиці Швеції Стокгольму Хонінге. 
Протягом останніх чотирьох років учні ліцею інформаційних технологій Олександрійської міської ради Кіровоградської області, підготовлені Заслуженим вчителем України Мельником Валентином Івановичем, стають призерами ІОІ. 

Рік, місце проведення  Учасник   Медаль 
2006, Медіна, Мексика Сімоненко Владислав Срібна
2007, Загреб, Хорватія Сімоненко Руслан
Джуманіязов Рустам 
Бронзова
Бронзова
2008, Кіїр, Єгипет Сімоненко Руслан
Джуманіязов Рустам
Срібна
Срібна
2009, Пловдив, Болгарія Паламарчук Степан Срібна
 
   

  Все частіше говорять про «феномен Олександрійського ЛІТу» та про «феномен Мельника». Безперечно    секрет успіху геніїв – хороші вчителі. Навчальний заклад з провінційного шахтарського містечка, який  підпорядковується міській раді міста і не має додаткових джерел фінансування вже відомий серед прихильників  спортивного програмування з усього світу. Нажаль на рівні області та держави ні геніальний Вчитель, ні його Учні  не мають вагомої підтримки, адже навіть «Президентські стипендії» виплачуються з міського бюджету.

    Сліз зазначити, що на XХI Міжнародній олімпіаді з інформатики (ІОІ), одному з найпрестижніших інтелектуальних  змагань серед молоді українська збірна виборола найвищі нагороди: одну золоту – Твердохліб Ярослав (Києво-  Печерський ліцей №171 «Лідер») одну срібну – Паламарчук Степан (Ліцей інформаційних технологій  Олександрійської міської ради Кіровоградської області) і дві бронзові медалі: Анісімов Євген (Український фізико-математичний ліцей Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка); Янушкевич Вадим (Донецький загальноосвітній спеціалізований санаторного інтернатного закладу ІІ-ІІІ ступенів “Ерудит” для обдарованих дітей).  Значний внесок у підготовку усієї української збірної Мельник В.І.

   В олімпіаді змагалися більше 300 учнів середніх загальноосвітніх закладів віком до 20 років з 85 країн світу. Усього присуджено 26 золотих, 53 срібні й 73 бронзові медалі.
Почесними меценатами Міжнародної олімпіади з інформатики виступаю ЮНЕСКО та IFIP (МФОІ – міжнародна федерація обробки інформації). Почесним меценатом ІОІ2009 став Президент Болгарії Георгій Пирванов. 9 серпня він та міністр освіти, молоді і науки Йорданка Фандикова зустрілися з учасниками.
Змагання проходять в два тури, з 2009 року на кожному турі пропонується по 4 завдання (до 2009 року пропонувалося по 3). Від кожної країни в змаганнях може брати участь не більше 4 школярів. Учасники олімпіад пишуть програми однією з доступних на змаганні мов програмування, після чого посилають програму для автоматичної перевірки. Якщо програма видала вірну відповідь на всіх тестах, то за завдання нараховується повний бал, якщо лише на деяких – то частковий. По сумі балів за всі завдання розподіляються місця. Останнім часом кількість золотих, срібних і бронзових медалей дорівнює, відповідно 1/12, 1/6 і 1/4 від загальної кількості учасників олімпіади.

Общение в сети и чат без регистрации для леди и джентльменов.


Коментарів немає