Головна » Новини » Видатні діячі в галузі фізики і техніки Кіровоградщини.

Видатні діячі в галузі фізики і техніки Кіровоградщини.

Бузько В.Л. Видатні діячі в галузі фізики і техніки Кіровоградщини. Посібник для вчителів фізики та астрономії / За ред. С.П.Величка. – Кіровоград: ФО-П Александрова М.В., 2010. – 116 с. 

У книзі Вікторії Леонідівни Бузько розповідається про талановитих людей, які здійснили свій внесок у розвиток фізичної науки. Видання містить відомості про життя і наукову діяльність українських вчених, які народились і працювали на території Кіровоградщини.
Книга включає три розділи:
І. Методологічні аспекти принципу історизму у формуванні природничо-наукового світогляду на уроках фізики.
ІІ. Учні Єлисаветградської гімназії.
ІІІ. Вони народились і працювали на Кіровоградщині.
Для читачів цікавими є розповіді про Ігоря Євгеновича Тамма, Бориса Михайловича Гессена, Георгія Еріховича Лангемака, Юрія Васильовича Кондратюка, Миколу Федоровича Герасюту, Семена Устимовича Гончаренка, Володимира Йосиповича Сугакова, Вілена Митрофановича Струтинського, Геннадія Григоровича Півняка, Олександра Вікторвича Андріяша, Григорія Матвійовича Петрова.
Пропонується також список літератури з проблеми.
Посібник розрахований на вчителів фізики й астрономії, студентів та викладачів педагогічних вищих навчальних закладів, а також тих, хто цікавиться маловідомими сторінками історії фізики та астрономії.
 


Коментарів немає