Головна » Новини » Вечір пам’яті Григорія Миколайовича Перебийноса

Вечір пам’яті Григорія Миколайовича Перебийноса

     Маловисківщина має багату історію, знана краєвидами, а найголовніше завжди була щедрою на таланти. 10 січня 2012 року виповнилось 90 років від дня народження Заслуженого вчителя України, Відмінника народної освіти, наукового кореспондента Науково-дослідного інституту педагогіки України, почесного громадянина Малої Виски Григорія Миколайовича Перебийноса.
      Цього дня згадати свого наставника та вшанувати світлу пам’ять людини з великої літери до Малої Виски прибули з різних куточків України його колеги, друзі, родичі. Своїми спогадами про нашого видатного земляка поділилися: Н. А. Калініченко, завідуюча кафедрою педагогіки КОІППО; С. Л. Скалько, голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки; заступник голови районної ради Л. Б. Жовтило; начальник відділу освіти О. А. Руденко та міський голова Ю. Л. Гульдас.
      За 22 роки свого педагогічного шляху Григорій Миколайович зростив, поставив на ноги сотні учнів, які з трепетом і душевною теплотою згадують свого вчителя. Багато з них не без мудрої підтримки Григорія Миколайовича стали вчителями. Слово від вдячних учнів сказала В. Г. Тернова, вчителька фізичної культури Маловисківської гімназії.
      Любов до слова, закоханість у книгу міцно об’єднували вчителів та учнів Маловисківської ЗШ №3. В атмосфері підтримки добрих починань народилася літературна студія «Світанок», яка була гордістю директора. Тож не випадково серед її вихованців відомі письменники, талановиті артисти, здібні журналісти, зокрема Тетяна Андрушко – відповідальний секретар, член спілки письменників України, одна з учениць Григорія Миколайовича, активна учасниця студії «Світанок». Вона також поділилася з присутніми яскравими спогадами про літературне життя школи 70-80-х років минулого століття. Понад 22 роки Григорій Миколайович віддав своєму дітищу – Маловисківській ЗШ №3 І-ІІІ ст. Від вдячних учнів прозвучав гімн Маловисківської третьої «Пісня про рідну школу».
      20 років Григорій Миколайович невтомно трудився в районному історико-краєзнавчому музеї, вів широке листування, працював в архівах, зустрічався з багатьма краєзнавцями, активно співпрацював з історико-географічним науковим товариством. Про багатий досвід краєзнавчої роботи, переданий педагогом розповіла О. А. Шарко, керівник цього товариства.
      З метою активізації творчого пошуку керівників та педагогічних працівників закладів освіти, підтримки талановитих педагогів, сприяння їх самореалізації, стимулювання творчої педагогічної діяльності, підвищення якості навчання та виховання, впровадження новітніх освітніх технологій, увічнення пам’яті видатного педагога за ініціативи відділу освіти, розпорядженням голови районної державної адміністрації від 15 грудня 2008 року № 727-р 2009 р. затверджено Положення про присудження районної педагогічної премії імені Григорія Перебийноса. Цієї премії удостоєні вже 9 учителів району. Варто відмітити, що серед них є і учні та колишні колеги Григорія Миколайовича: О. В. Силенко, вчителька української мови та літератури та Л. А. Скорик, вчителька англійської мови Маловисківської гімназії.
Наостанок, хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять про Людину душевної щедрості, енциклопедичних знань, мудрості, скромності, надзвичайної працездатності – Григорія Миколайовича Перебийноса.
      Оргкомітет.

Переглянути відео

 

 

 

 


Коментарів немає