Головна » Новини » Cемінар-практикум з хімії

Cемінар-практикум з хімії

     12 квітня у рамках Міжнародного року хімії – 2011 на базі Новоукраїнської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 8 відбувся семінар-практикум з проблеми «Активізація пізнавальної діяльності учнів як основа розвитку їх інтересу до хімічної та біологічної освіти». В ньому взяли участь голови РМО, методисти районних(міських) методичних кабінетів(центрів), вчителі хімії-слухачі курсів підвищення кваліфікації, під час якого презентувався досвід роботи кращих педагогів загальноосвітніх шкіл Новоукраїнського району: лауреата Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2010» в номінації «Хімія» Жукової Оксани Володимирівни (Новоукраїнська ЗШ № 8),молодого вчителя Мохонько Анжели Анатоліївни ( Глодоська ЗШ),лауреата обласного Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» Тітенко Тетяни Сергіївни (Новоукраїнська ЗШ № 6). 

     Жукова О.В. продемонструвала учасникам семінару можливості застосування на уроках електронних засобів навчального призначення в умовах кабінету хімії, який обладнано інтерактивною дошкою за кошти районного бюджету, що дозволяє на рівні сучасних вимог викладати предмет, активізувати діяльність учнів та формує інтерес до процесу навчання в цілому. Майстер-клас, проведений Оксаною Володимирівною на досить високому науково-методичному рівні, допоміг кожному педагогу не лише ознайомитися з формами роботи,які застосовує вчителька,а й взяти в них активну участь
     Мохонько А. А., молодий педагог, активно навчається і зростає професійно, має власний педагогічний почерк. Учитель, моделюючи урок хімії у 7 класі та використовуючи при цьому мультимедійну дошку, застосовує такі методи та прийоми,які забезпечують формування та розвиток умінь школярів спостерігати, аналізувати, робити висновки,зокрема, бесіду,проблемні питання, виконання вправ тощо.
     Тітенко Т. С. презентувала учасникам власний прийом «перетворення у малюнках», який дозволяє активізувати пізнавальну діяльність школярів та зацікавити навчанням. Це дає можливість учням бути співавторами уроку, його активними учасниками. Тому кредо Тетяни Сергіївни: «Бути не над учнем, а поруч із ним».
     Під час методичного заходу презентовано також роботу Новоукраїнської ЗШ № 8 (директор Рибак Н.О.) та районного методичного кабінету Новоукраїнського відділу освіти(завідувач Каєнко Н.Г.).
     Учасники семінару відзначили високий рівень його підготовки, подякували організаторам та залишили свої відозви, зокрема:
     «Мені приємно, що не потрібно їхати десь далеко, аби побачити щось цікаве. Талановиті люди живуть поруч!».
     «Від зустрічі з учителями хімії Новоукраїнського району одержала величезне задоволення. Якщо так працюють молоді вчителі, то в освіти велике майбутнє.»
     «Дуже насичена, цікава програма. Багато цікавих ідей!»
     «Вражена творчістю вчителів, високим професійним рівнем! Так тримати!»


Коментарів немає