Головна » Новини » Бенчмаркінг-візит до міста Миколаєва

Бенчмаркінг-візит до міста Миколаєва

29 листопада 2019 року в рамках проєкту «Фінська підтримка реформи української школи» відбувся бенчмаркінг-візит до Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти делегацій КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», що передбачав вивчення досвіду роботи колег з Миколаєва, з метою подальшого його аналізу і запровадження креативних ідей для розбудови інституційного потенціалу закладів післядипломної освіти.

Делегацію від Кіровоградської області очолила Лариса Голодюк, заступник директора з науково-методичної діяльності, яка під час круглого столу презентувала роботу інституту в рамках виступу «Бенчмаркінг як інструмент підвищення конкурентоспроможності закладу післядипломної педагогічної освіти». Члени делегації: Анжела Кирилюк, завідувач навчально-організаційного центру освітньої діяльності; Ольга Литвиненко, завідувач навчально-методичного центру дистанційного навчання; Людмила Хлань, завідувач науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін; Наталія Черткова, завідувач науково-методичної лабораторії суспільствознавчих дисциплін; Оксана Побережець, методист обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб; Сергій Пляка, методист науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я, мали змогу налагодити професійні зв’язки та обмінятися ідеями з колегами.

Миколаївський ОІППО гостинно зустрічав учасників бенчмаркінг-візиту на чолі з директором Василем Шуляром. Гостям було продемонстровано сучасне обладнання та засобове забезпечення, яке використовується в організації освітньої діяльності  інклюзивно-ресурсного центру, учителів початкових класів, фізичної культури, фізики, біології, хімії, інформатики. Практичною складовою заходу стали презентаційні фрагменти навчальних занять з:

  • 3D-моделювання для вчителів початкових класів, які викладають інформатику;
  • основ робототехніки для вчителів інформатики;
  • використання конструкторів LEGOвчителями початкових класів;
  • використання комплексів «Інтерактивна підлога» та «Інтерактивна пісочниця» для асистентів вчителів, які працюють у класах з інклюзивним навчанням.

Вибірковий фаховий модуль для керівників закладів освіти, які є фахівцями природничого циклу, пленер для вчителів образотворчого мистецтва за участі відомого художника Валентина Меркулова та захист випускних проєктів музичних керівників закладів дошкільної освіти дозволили присутнім долучитися до освітнього процесу підвищення кваліфікації і відчути неймовірно творчий дух закладу.

Не менш цікавою була презентація роботи зі здібними та обдарованими учнями закладів загальної середньої освіти Миколаївщини. Школярі продемонстрували учасникам бенчмаркінг-візиту свої винаходи, які були розроблені в рамках участі у фестивалі «Моя STEM-ідея», що систематично проводиться кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО за ініціативи Людмили Клименко, завідувача кафедри.

Захопливу пішу екскурсію «Історія вулиць Миколаєва» для гостей провела Ольга Волос, доцент кафедри філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів МОІППО.

Приємну несподіванку для учасників зустрічі підготувала делегація КЗ ««Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського». Вона пригощала колег неймовірно красивим та надзвичайно смачним тортом, що був приготований майстрами Регіонального центру професійної освіти Ім. О.С. Єгорова.

Дякуємо директору та колективу Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за надану можливість зануритися в атмосферу творчості, креативу та натхнення.