Головна » Новини » Інформація про проведення виїзної педагогічної практики

Інформація про проведення виїзної педагогічної практики

       9 листопада 2011 року, відповідно до плану роботи Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, навчально-методичним кабінетом історії та основ правознавства (Кравченко Ю.В., завідувач НМК історії та основ правознавства, Черткова Н.С., методист НМК історії та основ правознавства) було організовано і проведено виїзну педагогічну практику на базі навчально-виховного комплексу «Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» для слухачів курсів підвищення кваліфікації учителів історії та правознавства. 

     Під час проведення практичних занять було відвідано урок історії у 6 класі «Скіфи на території України» (Бібік Н.С., вчитель-методист) та урок правознавства у 10 класі «Поняття і структура правової системи» (Різанов М.С., вчитель-методист) при проведенні яких акцентувалася увага на формуванні предметних компетентностей.
     Під час обговорення та проведення аналізу відвіданих уроків розглядалися актуальні питання науково-методичного супроводу сучасного уроку історії та правознавства, основні підходи щодо формування предметних компетентностей при викладанні дисциплін освітньої галузі «Суспільствознавство». (Кравченко Ю.В., Черткова Н.С.).
     Перед слухачами курсів виступила Крячко К.І., завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти Бобринецької райдержадміністрації з питання «Система роботи вчителів як засіб забезпечення їх професійної компетентності» та Карпук В.В., заступник директора з навчально-методичної роботи НВК «Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1», який презентував досвід навчального закладу з організації навчально-виховного процесу та впровадження сучасних технологій навчання при викладанні історії та правознавства. 
     Вчителі історії та правознавства НВК «Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» Різанов М.С. та Бібік Н.С. успішно презентували досвід роботи колегам з області. Різанов М.С. – з проблеми «Впровадження активних та інтерактивних форм і методів навчання як засіб формування розумових здібностей та творчого мислення учнів на уроках історії та правознавства», а Бібік Н.С. – з проблеми «Робота з історичним джерелом як засіб формування культури мислення сучасного учня».
     Навчально-методичний кабінет історії та основ правознавства Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського висловлює подяку Крячко К.І., завідуючій районним методичним кабінетом відділу освіти Бобринецької райдержадміністрації, Борисовій Т.П., директору НВК «Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» та Карпуку В.В., заступнику директора з навчально-методичної роботи НВК «Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» за сприяння в проведенні педагогічної практики.

 

 

















Коментарів немає