Головна » Новини » Урочисте закриття ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

Урочисте закриття ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

 

26 березня 2015 року на базі Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв) відбулось урочисте закриттяХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

У фінальному етапі олімпіади брали участь 144 учасники, а разом з ними 37 керівників команд та 35 членів журі й оргкомітету, які завітали на Кіровоградщину з усіх куточків країни.

За результатами ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії нагороджено:

дипломами І ступеня – 10 учасників;

дипломами ІІ ступеня – 25 учасників;

дипломами ІІІ ступеня – 45 учасників.

За дорученням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Анатолійовича Кузьменка усіх учасників олімпіади привітав заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, Заслужений працівник освіти України Сергій Петрович Коваленко. Який зазначив, що в ці весняні дні у Кіровограді змагалися найкращі представники  молодої еліти нашої держави, діяльність якої буде необхідна в майбутньому для України на європейському шляху її розвитку.

 

У церемонії нагородження учасників ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії взяли участь:

Людмила Вікторівна Корецька, директор комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», Заслужений працівник освітиУкраїни, яка відмітила, що під час олімпіади учні підтвердили свої високі звання з предмету, розкрили здібності та таланти, знайшли коло нових друзів. Людмила Вікторівна побажала всім присутнім здоров’я та мирного неба над головою.

 

Алла Володимирівна Олійник, заступник директора департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, привітала із завершенням олімпіади, висловила надію, що ті знання, які учасники здобули під час олімпіади, будуть вписані в історію їхньої школи, області та нашої держави. Подякувала членам журі за неупереджене оцінювання робіт учасників олімпіади.

 

Раїса Іванівна Євтушенко, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, висловила найщиріші слова вдячності господарям олімпіади за якісну організацію та створені комфортні умови праці для всіх учасників олімпіади. Відмітила самовіддану, творчу працю вчителів історії, які підготували учнів до ІV етапуХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

 

Андрій Олегович Руккас, заступник голови журі ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, заступник декана Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат історичних наук, відмітив, що роботи учасників олімпіади свідчать про високий інтелект школярів, які в майбутньому будуть творити сторінки історії нашої держави.

 

Федір Григорович Турченко, голова журі ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, завідувач кафедри державного вищого навчального закладу «Запорізький національний університет», професор, доктор історичних наук, назвав олімпіаду з історії особливим екзаменом та висловив сподівання, що в майбутньому переможці вдосконалюватимуть набуті знання, будучи студентами вищих навчальних закладів.

 

Пройде рік і місто Тернопіль буде приймати учасників вже ХХI Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

Для передачі символу олімпіади були запрошені Юлія Вікторівна Кравченко, завідувач науково-методичної лабораторії суспільствознавчих дисциплін комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та Іван Ярославович Букавин, методист Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Тернопільської області, а також представники команд-учасниць ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії Кіровоградської та Тернопільської областей.

 

За дорученням організаційного комітету, Раїса Іванівна Євтушенко, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, оголосила ХХ Всеукраїнську учнівську олімпіаду з історіїзакритою!

Великих позитивних емоцій, натхнення і оптимізму всім присутнім  бажали:

народний художній колектив ансамбль сучасного танцю «Час Пік» (керівник – Відмінник освіти України Ірина Мурована);

 

студія художнього слова «Юність» (керівник – Відмінник освіти України Валентина Політаєва);

 

зразковий художній колектив студії вокального мистецтва «Антарес» (керівник – Олена Дороганич);

 

зразковий художній колектив студія естрадної сучасної дитячої пісні «Вікторія» (керівник – відмінник освіти України Вікторія Гаваза).

 

Впевненні, що усім учасникам ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади було добре і затишно на нашій Кіровоградській землі, вони знайшли тут нових друзів, і ще не раз захочуть побувати у нашому гостинному краї.

Організаційний комітет та журі висловлюють вдячність керівництву та працівникам департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», Кіровоградського державного педагогічного університету імені В. Винниченка, Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв), комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, державного навчального закладу «Кіровоградський професійний ліцей імені Героя Радянського Союзу О.С. Єгорова», науковцям культурно-просвітницьких установ, які долучилися до проведення олімпіади.

 

 


Коментарів немає