Головна » Друкована продукція » 2020 » Профілактичні програми з досвіду роботи працівників психологічної служби закладів освіти Кіровоградської області

Профілактичні програми з досвіду роботи працівників психологічної служби закладів освіти Кіровоградської області

Профілактичні програми з досвіду роботи працівників психологічної служби закладів освіти Кіровоградської області [збірник профілактичних програм] / укладачі: Чебоненко В.Ф., Дзюбас Н.А., Заболотня О.М. – Кропивницький: КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», 2020. – 44 с.
Профілактичні програми спрямовані на профілактику негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі. Практика свідчить і підтверджує потребу в розробці та впровадженні принципово нових, інноваційних методик профілактичної діяльності.

Програми поєднують загальнопедагогічні та психокорекційні методи роботи з батьками: групову роботу з батьками, заняття з елементами тренінгу батьківської ефективності, психотерапію, концепцію взаємодії батьків і дітей, концепцію сімейного виховання.

Суттєвою особливістю профілактичних програм є те, що вони пройшли апробацію у закладах освіти і дають змогу популяризувати досвід професійної роботи серед дітей, батьків та учнівської молоді щодо формування психологічних знань, підвищення рівня психологічної культури і психологічної компетентності учасників освітнього процесу.

Завантажити