Головна » Друкована продукція » 2012 » В.О.Сухомлинський – шістдесятник (Еволюція суспільно-політичних та педагогічних поглядів)

В.О.Сухомлинський – шістдесятник (Еволюція суспільно-політичних та педагогічних поглядів)

Іванко А.Б. В.О.Сухомлинський – шістдесятник (Еволюція суспільно-політичних та педагогічних поглядів). Навчальний посібник. – Кіровоград: Видавництво Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, 2011. – 28 с.

У посібнику зроблено спробу аналізу з історико-філософських позицій життєвого шляху та науково-педагогічної діяльності В.О.Сухомлинського. З використанням широкого кола джерел, зокрема, прижиттєвих видань праць В.О.Сухомлинського, його епістолярної спадщини робиться висновок про належність всесвітньо відомого педагога до плеяди шістдесятників, аргументовано розкрито сутність принципових розходжень поглядів педагога з тодішніми канонами радянської педагогіки. Особливий наголос робиться на значимості ідей павлиського директора для сучасної української системи освіти, на необхідності прочитання праць В.О.Сухомлинського з україноцентричних позицій.

Видання розраховане на керівників та педагогічних працівників загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів, методистів МК (НМЦ) відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій, міських рад.